Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tóta W.: Aki görög, velünk tart!
  2015-06-26 11:31:41, péntek
 
  Tóta W.: Aki görög, velünk tart!

2015. június 26., péntek, 10:35 Utolsó frissítés: 3 perccel ezelőtt

Tóta W. Árpád Szerző:

Ment-e a diszkoszvetés által Görögország elébb? Magyarországnak semmi oka belevetni magát a kútba.

Fotó: Edward Sanderson / Flickr

Görögnek lenni egészen különös érzés lehet. Nyilván van görög egypúpú és kétpúpú: az egyén megszabadulhat a nemzeti pszichózistól, ha van hozzá lelkiereje. De azért a történelem megadja a kezdőlökést. Ezt tudja minden magyar, az is, akit nem foglalkoztat sem a rovásírás, se Trianon: a néplélekkel nap, mint nap találkozik, ott virít az autók hátulján a dacos jel: voltunk mi nagyobbak, bibibá.

Ebből az emlékezetből se feltétlen következne káros szenvedély önmagában. Kereshetnénk a nemzeti dicsőség visszaállításának releváns, megvalósítható és intelligens útjait. Baj akkor van, ha erre az a reakció, hogy minket bántottak száz meg kétszáz meg ötszáz éve is, úgyhogy most leülünk a szoba közepére, és addig duzzogunk, amíg vissza nem adják nekünk a nagyhatalmiságot.

Na most a görögök vállát nem holmi Trianon nyomja, hanem minden áldott nap felnéznek az Akropoliszra, és azt látják, hogy hát igen, voltunk mi a világ csodája, de az kétezer-ötszáz éve volt, és azóta nem nagyon csináltunk semmit. És valahol talán érzik, hogy az a dicsőséges rom ott a hegyen nem is az övék, hanem egy rég letűnt civilizáció hagyta rájuk, amelyhez a mai görögöknek annyi köze van, mint a karibi banánköztársaságoknak a majákhoz.

Biztosan nehéz ellenállni a kísértésnek, hogy ráfeszüljön az ember erre a traumára, és elhatalmasodjon rajta a bizonyítási kényszer. Olyankor szükségszerűen hülyeségeket kezd csinálni, és erején felül hepciáskodik. Mondjuk olimpiát rendez.
Indul a görög aludni

Sok görögnek megmelengette a kicsi szívét a 2004-es rendezés, elvégre ők találták fel az olimpiát, most aztán megmutatják a világnak, hogy micsoda virágzó kultúra az övék. (Eredetileg pontosan azzal a szöveggel pályáztak, hogy nekik vérségi joguk van az olimpiához. Kiröhögték őket még a NOB kivénhedt tornatanárjai is.) Pénzük persze nem volt rá annyi, mint Kínának vagy Angliának, de azért derekasan kitettek magukért. Megépítettek egy csomó stadiont, bézbólpályát meg műugrótornyot meg minden hülyeséget, és közben hitték erősen, hogy ettől felvirágzik Görögország.

Kegyetlenül ráfizettek. Az még csak hagyján, hogy sokkal többe került, mint tervezték, és kevesebbet hozott. De megkeseredett a remény és a nemzeti öntudat is. Most felnéznek az Akropoliszra, aztán le a négy éve rendezett olimpiájuk gyászos romjaira, és az országra, amely a csőd szélén tántorog. Kemény másnaposság: a pár hétig tartó nemzetközi figyelem árát máig nyögik. Még messzebb vannak a régi Hellásztól, mint azelőtt.

Vannak államok, amelyek egy olimpia költségét mellényzsebből kifizetik, mert megengedhetik maguknak - ott viszont ez csak egy a sok tétel közül, és nem történelmi vívmány. Építenek emellett például anyahajót vagy űrhajót is. Viszont nincs olyan ország, amelyet egy olimpia vagy hasonló esemény nyerő pályára állíthat. Az az aprómunkán múlik, oktatáson, egészségügyön, jó kormányzáson. Végső soron azon, hogy az illető ország polgárai mennyire becsülik az ilyen unalmas kérdéseket, és mennyire lehet vakítani a parasztot olimpiákkal és hasonló csecsebecsékkel.

Görögország nehezen kerülhette el, hogy beleessen ebbe a csapdába. Magyarországnak viszont semmi oka belevetni magát a kútba, és elhinni, hogy az olimpiarendezés fogja kirántani a gödörből. Pont ellenkezőleg: az, ha egyszer nemet tud mondani az értelmetlen hősködésre. Tüntetéssel, népszavazással, ahogy erejéből telik. És azzal, ha nagyon figyel azokra, akik már az első kapavágás előtt lopáshoz helyezkednek.

Az lenne az igazi győzelem, ha Magyarország szembe tudna menni egy beszűkült tornatanár mániáival végre, és azzal, amit a tornatanár képzel arról, hogy milyenek a magyarok. Többet érne akárhány aranyéremnél. A kalapácsvetésnek négyévente egyszer vesszük hasznát, az ép észnek viszont mindennap.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nagyhatalmiságot, kalapácsvetésnek, magyarországnak, olimpiarendezés, csecsebecsékkel, elhatalmasodjon, mellényzsebből, megvalósítható, szükségszerűen, népszavazással, megszabadulhat, megengedhetik, műugrótornyot, egészségügyön, megkeseredett, pszichózistól, tornatanárjai, diszkoszvetés, megmelengette, magyarország, helyezkednek, kormányzáson, akropoliszra, bézbólpályát, megépítettek, kereshetnénk, aranyéremnél, foglalkoztat, ellenkezőleg, hepciáskodik, emlékezetből, hülyeségeket, kezdőlökést, másnaposság, felvirágzik, bizonyítási, diszkoszvetés által, egyén megszabadulhat, nemzeti pszichózistól, történelem megadja, autók hátulján, nemzeti dicsőség, szoba közepére, görögök vállát, világ csodája, ember erre, bizonyítási kényszer, görög aludni, kicsi szívét, 2004-es rendezés, szöveggel pályáztak, csomó stadiont, Tóta, Árpád Szerző, Edward Sanderson,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png csokor  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A boldog családok mind hasonló...  Png lepke  Paul David Tripp Április 19  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png csokor  Png virág  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  s immár én is felragyogva, ért...  Hiányzik  Éretlen vers  Irgalom és ítélet  Adakozás  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Rátalálsz  Nagyon különös  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  képre írva  Erdőn  Leonardo da Vinci gondolata  s immár én is felragyogva, ért...  Png lepke  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Irgalom és ítélet  Az igazi szeretetért rendszeri...  Albert Einstein gondolata  Nevem  Paul David Tripp Április 19  Adakozás  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Paul David Tripp Április 19  Popper Péter szavai  Irgalom és ítélet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Mindig jusson idő nevetni  Őrizkednünk kell...  Reggel van  Régi emberek, akikre máig büsz...  Idő  Paul David Tripp Április 19  A másik dolog,  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png rózsa csokor  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fekete-erdő desszert  képre írva  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A boldog családok mind hasonló...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Soha ne kedvezz...  Sose bánj semmit  Kövesd a cowboyt!  Julian Brass gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nem számIt  Az engedelmesség miért nem vál...  Bertolt Brecht -től idézet  Akarat  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Fehér virág  Png fotel  Hogy lehet megtartani  Makszim Gorkij gondolata  Png ház  Tanuld meg ezt a versemet  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt 
Bejegyzés Címkék
diszkoszvetés által, egyén megszabadulhat, nemzeti pszichózistól, történelem megadja, autók hátulján, nemzeti dicsőség, szoba közepére, görögök vállát, világ csodája, ember erre, bizonyítási kényszer, görög aludni, kicsi szívét, 2004-es rendezés, szöveggel pályáztak, csomó stadiont, nemzeti öntudat, csőd szélén, régi Hellásztól, olimpia költségét, olimpia vagy, illető ország, ilyen unalmas, parasztot olimpiákkal, olimpiarendezés fogja, értelmetlen hősködésre, első kapavágás, igazi győzelem, beszűkült tornatanár, tornatanár képzel, kalapácsvetésnek négyévente, nagyhatalmiságot, kalapácsvetésnek, magyarországnak, olimpiarendezés, csecsebecsékkel, elhatalmasodjon, mellényzsebből, megvalósítható, szükségszerűen, népszavazással, megszabadulhat, megengedhetik, műugrótornyot, egészségügyön, megkeseredett, pszichózistól, tornatanárjai, diszkoszvetés, megmelengette, magyarország, helyezkednek, kormányzáson, akropoliszra, bézbólpályát, megépítettek, kereshetnénk, aranyéremnél, foglalkoztat, ellenkezőleg, hepciáskodik, emlékezetből, hülyeségeket, kezdőlökést, másnaposság, felvirágzik, bizonyítási, intelligens, kísértésnek, néplélekkel, civilizáció, ráfeszüljön, megmutatják, görögország, kegyetlenül, olimpiákkal, tüntetéssel, értelmetlen, eredetileg, aprómunkán, ráfizettek, kevesebbet, következne, szenvedély, találkozik, tornatanár, kérdéseket, hülyeséget, kerülhette, négyévente, hősködésre, nemzetközi, lelkiereje, kiröhögték, csináltunk, olimpiához, hellásztól, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 15597
  • e Hónap: 26708
  • e Év: 180204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.